23 Mart 2015 Pazartesi

Damla Çikolatalı Kurabiye

Zeynep yan komşuya arada kaçmaya bayılıyor. Komşumuz ise Psikoloji Bölüm Başkanı olunca gözüm kapalı gönderiyorum. Torun gibi seviyorlar oynuyorlar ve her defasında eline bir şey vererek gönderiyorlar. Ya evde yapılmış bir pasta çörek börek yada ufak hediyeler. Çorap takı toka:)
Bir geldiğinde ise yepyeni pişmiş muhteşem bir kurabiye ile geldi Zeynep. Kreşte ikram günü için tarifi aldim ancak o aldığımda tarifi birebir uygulayamadım çünkü mikserim blender ucu tek çırpıcısı olan bir mikserdi. Oysaki bu kurabiyenin püf noktası klasik bilinen mikser ile aynen tarifteki gibi tereyağı ve pudra şekerini çırpmakmış....
Kreş için yaptığımda çok çok güzel olmuştu ancak bu seferki daha bir muhteşem oldu. Görümcem bile tarifini aldi. Eşim ise tekrar tekrar istedi :)
Bu kadar reklamdan sonra gelelim kurabiyemizin tarifine.
Yok ben okumaya devam ederim derseniz buyrun...

Malzemelerimiz:


100gr tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
100gr damla çikolata


 Tereyağının üzerine pudra şekerini ilave ediyoruz ve krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpıyoruz. Kurabiye hamuru krema kıvamına geldikten sonra bir adet yumurta ilave ediyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı sık bir süzgeç yardımı ile eleyerek malzemeye ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Tamamen karıştıktan sonra damla çikolatamızı ilave ediyoruz. Yine damla çikolataların kurabiye hamurunun içinde tamamen karışmasını sağlıyoruz ve kurabiye hamurunu buzdolabına kaldırıyoruz. Damla çikolatalı kurabiye hamurunu buzdolabında otuz dakika kadar beklettikten sonra bir kaşık yardımı ile elimize hamurdan parçalar alıp şekiller vererek yağlı kağıt üzerine diziyoruz. Bizim tarifimizden yirmi adet kurabiye çıktı. Fakat dikkat etmeniz gerek farklı bir şey kurabiyeleri çok sık dizememek. Eğer sık dizerseniz kurabiyeler yayılacağı için birbirleriyle birleşeceklerdir. Kurabiyelerimizi 180C fırında 15 dakika pişiriyoruz afiyet olsun. 

Hiç yorum yok: