MALZEMELER:
- 1/2 PK YUMUŞAK MARGARİN
- 1/2 SUBARDAĞI SIVI YAĞ
- 1 YUMURTA (SARISI İÇİNE BEYAZININ YARISI ÜZERİNE)
- 1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
- 2 ÇAY KAŞIĞI MAHLEP
- 1 PK KABARTMA TOZU(YARISI İÇİNE YARISI DIŞINA)
- TUZ
- 1 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
- ALDIĞI KADAR UN
- SUSAM
HAZIRLANIŞI:
- BİR TABAĞA YUMURTA BEYAZI VE KAPARTMA TOZUNUN YARINISI KARIŞTIRIP BATIRMAK İÇİN KENARDA BEKLETİYORUZ.
- HAMURU HAZIRLAMAYA GEÇİYORUZ: UN SUSAM VE YARIM PAKET KABARTMA TOZU HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIYORUZ.
- YAVAŞ YAVAŞ UNU İLAVE EDİP YUMUŞAK KIVAMLI ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR ELDE EDİYORUZ.
- SİMİT ŞEKLİ VERİP ÖNCE YUMURTA BEYAZI+KABARTMA TOZU KARIŞIMINA ARDINDAN SUSAMA BATIRIP FIRIN TEPSİSİNE DİZİYORUZ.
- 180 C FIRINDA HAFİF PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİYORUZ. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder