12 Mart 2014 Çarşamba

Anne Simiti


MALZEMELER:

  • 1/2  PK YUMUŞAK MARGARİN
  • 1/2 SUBARDAĞI SIVI YAĞ
  • 1 YUMURTA (SARISI İÇİNE BEYAZININ YARISI ÜZERİNE)
  • 1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
  • 2 ÇAY KAŞIĞI MAHLEP
  • 1 PK KABARTMA TOZU(YARISI İÇİNE YARISI DIŞINA)
  • TUZ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
  • ALDIĞI KADAR UN
  • SUSAM

HAZIRLANIŞI:

  • BİR TABAĞA YUMURTA BEYAZI VE KAPARTMA TOZUNUN YARINISI KARIŞTIRIP BATIRMAK İÇİN KENARDA BEKLETİYORUZ.
  • HAMURU HAZIRLAMAYA GEÇİYORUZ: UN SUSAM VE YARIM PAKET KABARTMA TOZU HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIYORUZ.
  • YAVAŞ YAVAŞ UNU İLAVE EDİP YUMUŞAK KIVAMLI ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR ELDE EDİYORUZ.
  • SİMİT ŞEKLİ VERİP ÖNCE YUMURTA BEYAZI+KABARTMA TOZU KARIŞIMINA ARDINDAN SUSAMA BATIRIP FIRIN TEPSİSİNE DİZİYORUZ. 
  • 180 C FIRINDA HAFİF PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİYORUZ. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: