Anne olmak evde çeşitli sebze yemekleri demekmiş:)
Betül anne İLK kez bamya yemeği denedi. Zeynep kuzu da afiyetle yedi:) Tarif elbete anneanneden alındı. İlk deneme için başarılıydı afiyetle yendi bitti:) Haydi tarifine geçelim unutmadan.
Malzemeler:
Yarım kg bamya
200-300 gr parça et(bıçak arası gibi yeniden doğranmalı minnak olmalı parçalar)
1 kırmızı biber
1 orta boy kuru soğan
tuz
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet domates
1 adet limon
HAZIRLANIŞI:
kuşbaşı et tencerede kavrulur.
Soğanı ve kırmızı biberi üstüne konularak kavurmaya devam edilir.
Domates rendelenir üstüne bırakılır..
Salçası ile tekrar sotelenir.
Bamya bu sosa konulur konulmaz üstüne 1 adet limon sıkılır. İşin püf noktası buymuş. Yoksa bamya salyalanırmış
Kettledan kaynatılmış su üstüne gezdirilir. Üstünü örtecek kadar su konulur ve kapağı kapatılır. Ağır ateşte pişmeye bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder