Bu ramazanın spesiyali oldu. Zeynep patatesi çok sever. Bir de eşim köfteyi bende sulu bir yemek olsun istedim. Bir kaç tarifin karışımı leziz bir yemek çıktı ortaya.
Malzemeler:
2 patates
1 yumurta
300-400 gr kıyma
pul biber, karabiber, tuz, nane
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı irmik
Hazırlanışı:
Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz ve kaynar suyun içine bırakıyoruz. Onlar haşlanırken
Kıymaya yumurtanın beyazını, bahratları, irmiği koyup yoğuruyoruz.
Un serptiğimiz tepsiye topları koyup(un hemde çorbaya kıvam verecektir) haşlanmak üzere olan patatesleirn üstüne salıyoruz.
Derince bir kasede yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırıp kaynayan köfte patates suyundan azar azar alarak ılıştırıp sonra tencereye salıyoruz.
Ve en son tuzunu koyup özleşmesini bekliyoruz.
Bekledikçe lezizleşen bir yemek afiyet bal şeker olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder