28 Temmuz 2013 Pazar

Pide kurtarma operasyonu

Evde yemek yok ve birikmiş bir dolu pidemiz vardı. Elbette bir kısmını çektim. Bir kısmını dondurucuya attım ama hala biraz daha olunca bu operasyona giriştik:)
Tarifi çoook kolay:)
3/4 kuru pide minik minik doğranır, Teflon tavada üstüne az biraz zeytinyağı gezdirilerek kıtırdatılır.
Ayrı bir tavada;
kıyma 300gr kadar kavrulur içine 1 domates, 1 yeşil biber, 1/2 kırmızı biber, karabiber, tuz, pul biber konularak kavrulur 
tercihe göre pide üstüne yoğurt
veya direk pide üstüne kıymalı sos dökülerek servis edilir. 
NOT: önceden hazırlanamayacak bir yemektir. Çünkü kıtır ekmekleri sos yada yoğurt yumuşatıyor hamur oluyor.

Hiç yorum yok: