13 Temmuz 2013 Cumartesi

İrmik Limon tatlısı

Aylar olmuş bloga uğramayalı:)
İkinci bebekten sonra karnımızı doyurursak şükür diyoruz. Ancak kızların blogunu güncelleyebiliyorum. Ama bu tarifi kaybetmemk için not almalıyım dedim. Ancak fotoğrafını çekemeden yedik bitti gitti:)

MALZEMELER
Muhallebisi İçin:
1 litre süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi

Limon Sosu İçin:
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası

Yapılışı:
Bir tencerede irmikle şekeri karıştırıp yine karıştırarak yavaşça sütü ilave edin. İçine limon kabuğu rendesini ve vanilyayı da ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Borcamı içine su doldurup tekrar boşaltmak suretiyle hafif ıslatın ve muhallebiyi dökün, soğumaya bırakın.

Kabuğunu rendelediğiniz limonun suyunu sıkın ve bir su bardağına koyun.Bardağın kalanını suyla doldurun. Limonlu suyu,mısır nişastasını ve şekeri bir tavaya alın ve koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Hazırladığınız limonlu sosu soğuyan muhallebinin üzerine dökün ve ince bir tabaka halinde yayın, soğuk olarak servis edin.

Hiç yorum yok: