4 Şubat 2008 Pazartesi

PİZZA (Bazlamadan)

Her ne kadar fastfoodu çok sevmesem de, çocukluğumdan beridir sünen peynirlere bayılırım. Tost içinde ya da herhangi bir fırın yemeğinde... Pizza da da bol bol mozarella peyniri olunca, en sevdiğim fasfood olarak pizza hayatımda yerini almıştır :)
İşyerinde oda arkadaşım Yasemin Abla ile konuşurken onun bazlama ile yapılan pizza tarifi denediğini ve çok beğendiğini söyledi. E bende denemeliyim dedim. Tepsimin altına keşke fırın pişirme kağıdı serseydim, evde kalmadığı için seremedim onun için pizzam istediğim kıvamda olamadı. Peynir eriyip tepsiye dökülecek diye ortasına koydum kenarları kurudu:)
Evde kalmış bayatlamak üzere olan bazlamaları değerlendirmenin en muhteşem yolu...

Gelelim Tarifine:

Malzemeler: (4 adet pizza için)
  • 2 adet bazlama
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket rendelenmiş mozerella peyniri (250 gr)
  • Yarım sucuk
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • Minik bir kase kaşar
  • Minik bir kase yeşil salamura zeytin (8-10 adet)
  • 2-3 adet sitah zeytin

HAZIRLANIŞI:
  • 2 adet bazlamayı uzun ve lazer uçlu bir bıçakla ikiye ayırıyoruz.
  • Salçayı ketçap kıvamında sulandırdıktan sonra tuz ve kekikle karıştırıyoruz.
  • Tepsiye yerleştirdiğimiz bazlamaların üzerine sürüyoruz.
  • Tepsiyi şekildeki gibi fırına veriyoruz. Bir 15-20 dk sonra fırından çıkarıyoruz.
  • Üzerine mozerella peyirini serip ardından diğer malzemelerimizle süsledikten sonra peynir eriyip sucuklar pişene kadar yaklaşık bir 15 dk 200 derecelik fırında pişriyoruz.
  • Veee servise hazır... Soğutmadan yiyoruz:)

Hiç yorum yok: